Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Predslov

Tým niečím kyslým k jedlu nemusia byť len uhorky.

Nakladané papriky plnené kapustou

Budete potrebovať papriku - ideálne jabĺčkovú (almapapriku) - 3 kg, hlávku kapusty cca 2 kg, soľ 40 g, jednu väčšiu mrkvu, jednu hlávku cesnaku a kôpor podľa potreby.

Na nálev budete potrebovať vodu 3l, ocot 1l, soľ 60 g, cukor 50 g, bobkový list 4 ks a celé čierne korenie 10 ks.

Z kapusty odstráňte vrchné poškodené listy, prerežte ju a vyrežte hlúb. Nakrájajte ju na drobno, premiešajte so soľou, prekryte táckou alebo tanierom a zaťažte. Odložte na chladné miesto do druhého dňa.

Na druhý deň z umytých paprík vyrežte jaderníky a lyžičkou z nich vyškrabte vnútro. Mrkvu ošúpte a nakrájajte na kolieska. Kapustu dôkladne vyžmýkajte. Z vody, octu a ostatných ingrediencií uvarte nálev. Nechajte tri minúty prejsť varom a odstavte z platne.

Papriky naplňte kapustou a uzavrite kolieskom mrkvy. Do pohárov vložte trochu kôpru, strúčik cesnaku, zvyšné kolieska mrkvy a naplňte ich paprikami. Zalejte nálevom, uzavrite viečkami a sterilizujte pri teplote 95°C 30 minút. Potom ich zabaľte do deky a nechajte do druhého dňa vychladnúť.

Doslov

Dobrú chuť.