Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Predslov

Je to jeden z tých receptov ktoré keď párkrát urobíte, viete že sa na ne môžete spoľahnúť, keď potrebujete rýchle navariť. Cestou domov kúpite pár surovín a za polhodinku už večeriate výborné jedlo.

Cestoviny s lososom

Budete potrebovať: losos filet cca 400 g, cestoviny (širšie rezance, špirály, kolienka a pod.) 300 g, olivový olej 3 polievkové lyžice, cesnak 2 väčšie strúčiky, krájané paradajky (alebo cherry paradajky) konzervu cca 400 g, soľ jednu polievkovú lyžicu + ½ čajovej lyžičky, mleté čierne korenie ¼ čajovej lyžičky, posekanú petržlenovú vňať jednu kopcom polievkovú lyžicu a sušenú bazalku jednu kopcom čajovú lyžičku (nemusí byť).

Dajte variť 3 l vody. Z lososa odrežte kožu a nakrájajte ho na menšie kocky. Cesnak ošúpte. Do väčšej panvice (musia do nej vojsť aj uvarené cestoviny) nalejte olivový olej a ohrejte ho na 170°C. Pretlačte doňho cesnak a osmažte. Pridajte krájané paradajky a bazalku. Až začne voda vrieť nasypte do nej polievkovú lyžicu soli a dajte variť cestoviny. Paradajky nechajte dobre prehriať a pridajte kocky lososa. Osoľte ich, okoreňte a trochu poduste. Pridajte uvarené cestoviny a dobre všetko premiešajte. Porcie na tanieroch posypte petržlenovou vňaťou.

Doslov

Namiesto bazalky môžete dať tymián alebo inú obľúbenú koreninu.

Keď máte čerstvé paradajky môžete urobiť cestoviny s nimi. Len ich treba nadrobno nakrájať.