Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Predslov

Výborný recept v ktorom je počet a množstvo surovín dokonale vyvážené.

Cestoviny s brokolicou

Budete potrebovať brokolicu 500 g, sušené široké rezance (fettuccine) 300 g, cherry alebo ďatlové paradajky 12-15 ks, maslo 125 g, cibuľu šalotku 50 g alebo 2 - 3 jarné cibuľky, dva strúčiky cesnaku, jednu polievkovú lyžicu dijonskej horčice, jednu kopcom polievkovú lyžicu nasekanej petržlenovej vňate, jednu polievkovú lyžicu nasekaných bazalkových lístkov alebo jednu kopcom čajovú lyžičku sušenej bazalky, mleté čierne korenie 1/8 čajovej lyžičky, soľ 1/4 čajovej lyžičky + jednu polievkovú lyžicu do vody na varenie cestovín.

Do misky dajte maslo aby trochu zmäklo.

Šalotku ošúpte a nakrájajte. Ak namiesto šalotky použijete jarnú cibuľku odložte si časť vňate na ozdobu pri servírovaní.

Strúčiky cesnaku ošúpte. Lístky bazalky a petržlenovú vňať nakrájajte na drobno.

K maslu v miske prelisujte cesnak, pridajte cibuľu a vymiešajte. Pridajte aj horčicu a premiešajte. Vmiešajte aj bazalku a petržlenovú vňať.

Pripravte si 3-4 litrový hrniec a väčšiu panvicu.

Do hrnca dajte variť cca 2,5 l vody.

Kým sa voda uvarí z brokolice odrežte konce s ružičkami a tie rozdeľte na menšie kúsky. (Aby sa vošli tak dve na polievkovú lyžicu).

Vriacu vodu osoľte a nasypte do nej cestoviny. Až začne voda znovu vrieť pridajte k nim brokolicu. Uvarte do mäkka a odceďte. Na panvici ohrejte polovicu ochuteného masla. Cestoviny s brokolicou preložte na panvicu s maslom, doložte zvyšok masla a premiešajte aby sa ním cestoviny obalili. Vypnite platňu a dochuťte korením a soľou. Môžete použiť aj viac ako je uvedené v recepte.

Paradajky poumývajte a prekrojte na polovičky. Buď ich môžete teraz vmiešať do cestovín alebo rozložiť pri servírovaní po vrchu. (Spolu s vňaťou cibuliek).

Doslov

Jediným problémom pre začiatočníkov je varenie cestovín spolu s brokolicou. Preto použite minimálne štvorvaječné cestoviny.