Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Zápražka (zásmažka)

Nebudem tu opisovať to, čo nájdete v stovkách kuchárskych kníh. Práve naopak – neradím aby ste to čítali a robili zápražku podľa nich. Vyhnete sa tak nezdarom a sklamaniu.

Dôležité je používať kvalitné suroviny. Múku, ktorá aj nepreosiata nebude robiť hrudky. Tuk ktorý sa nebude prepaľovať. Prepustené maslo, domácu bravčovú masť prípadne kvalitný rafinovaný rastlinný olej. Zmes chutí opraženej múky a tuku vylepší chuť polievky. Čím bude múka ale menej opražená tým lepšie zahustí polievku. Ako toto, pri konkrétnej polievke alebo omáčke, utrafiť chce už trochu fortieľu a praxe. Preto vám budem vždy opisovať čo najjednoduchší postup na zápražku ku konkrétnemu jedlu.