Toto by ste mali o varení polievok vedieť
Na začiatku vám doporučujem variť polievky bez pokrievky. Potom začnite radšej so sklenenou pokrievkou a nikdy ňou nezakryte hrniec úplne. To si môžu dovoliť len veľmi skúsení kuchári a nie pri všetkých polievkach.
Ideálny hrniec na polievku je z nerezu ale môže byť aj iný s nepriľnavým dnom. Lepšie sa varí vo väčšom - nemusíte dávať pri miešaní taký pozor.
Pri príprave polievky musí byť pracovná plocha čistá a na nej a v okolí sa nesmie pracovať s múkou, pečivom alebo strúhankou. To platí aj pre nôž a ostatné pomôcky. Preto je dobre mať osobitný nôž a dosku určené len na krájanie pečiva.
Pri varení polievky používajte prednostne zadné platne.
Keď chcete polievku pri varení ochutnávať odoberte si z nej čistou lyžicou do malého tanierika alebo šálky. Ochladíte ju krúžením o stenu šálky (tanierika).
Polievku po uvarení nechajte chladnúť trochu poodkrytú na mieste kde nie je možné aby do nej niečo spadlo (odfrklo) pri varení obeda.
Nespotrebovanú polievku môžete dať do chladničky až keď celkom vychladne.
Od varenia nikdy nikam neodchádzajte! Keď už musíte – hoci len na päť minút - tak vypnite platňu.