Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Pár rád o cestovinách

Prílohové cestoviny čo najskôr rozdeľte na taniere. Keď ich nechcete hneď použiť tak ich ešte horúce preložte do misky a premiešajte s trochou olivového oleja aby sa nezlepili. Druhou možnosťou je ich prepláchnuť studenou vodou a až do vychladnutia občas premiešávať.

Cestoviny ktoré idú do omáčky alebo na panvicu tam dajte hneď po odcedení. Platí tu pravidlo, že omáčka čaká na cestoviny, lebo sa ľahšie udržiava teplá.

Cestoviny, ktoré idú do panvice alebo na pekáč a ešte sa budú tepelne dlhšie upravovať, odceďte o niečo tvrdšie aby sa ďalšou tepelnou úpravou nerozvarili.

Cestoviny na šaláty tiež po odcedení hneď premiešajte s kvalitným olivovým olejom.   

Pri odciedzaní cestovín do omáčky alebo na panvicu si ponechajte v hrnci trochu vody v ktorej sa varili. Môže sa zísť na riedenie alebo podliatie.

Niekedy je možné alebo dokonca výhodné variť cestoviny aj v menšom množstve vody. Vtedy to uvediem v konkrétnom recepte.