Názvy jedál
Spôsob:
sikulský - s kyslou kapustou
znojemský – s kyslými uhorkami
srbský – s paradajkami a paprikou (alebo lečom)
prírodný – len soľ a korenie
záhradnícky, záhradníkov – so zeleninou
mlynársky, mlynárkin - obalené v múke
bratislavský – s koreňovou zeleninou, hráškom, uhorkou a mliekom (smotanou)
burgundský – na víne
holandský – so syrom
diviny – s borievkami
na divoko – s karamelom
poľovnícky – so slaninou
čínsky – nakrájané na kocky alebo rezance so sójovou omáčkou a škrobom
stroganov – nakrájané na tenké rezance s omáčkou z uhoriek, húb a cibule
diabolský – pikantný
mexický – s kukuricou a fazuľou
frankfurtský – s párkom
debrecínsky – s párkom alebo klobáskou
wellington – v lístkovom ceste
cigánsky – so slaninkou
gdaňský - s horčicou