Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Mikrovlnka III pokračovanie 3

Nie som schopný opísať ako sa ohrievajú všetky potraviny a jedlá z nich v mikrovlnke. Viem len, že to čo neobsahuje vodu, nepatrí do mikrovlnky.

Pri neodskúšaných potravinách začínajte vždy od najmenšieho výkonu. Ohrev prerušte a jedlo premiešajte.

Tie potraviny, ktoré sú v nejakom obale napríklad párok, poprepichujte a ohrievajte na nižšom výkone. Aj to čo nevyzerá ako obal – napríklad kôrka pečených zemiakov – môže dosť dlho zadržiavať paru. Až kým sa vnútro zemiaka nerozletí po celej mikrovlnke.

Nenarezané gaštany vraj pripomínajú streľbu z guľometu a sú schopné zničiť rúru.

Nikdy ma nenapadlo strčiť hrozno do mikrovlnky, ale tiež to vraj vie pekne strieľať.

Paradajka a paprika majú tiež uzavretý obal a tí ktorým už v mikrovlnke strelili feferónky a nadýchli sa kapsaicínu to popisujú ako hrozný zážitok. Keď ich už musíte ohrievať tak ich narežte.

Určite ste počuli o tom ako silne vie explodovať surové vajce v škrupine, ale nebezpečné môže byť aj varenie stratených vajec.

Nikdy nevarte vodu v mikrovlnke. Dochádza tu k javu ktorý volajú skrytý var. Nevytvárajú sa pri ňom bubliny pary ale voda sa aj tak zohreje na viac ako 100°C. Pri vyberaní pohára sa náhle para uvoľní a voda doslova vybuchne.