Mikrovlnka III pokračovanie 3
Nie som schopný opísať ako sa ohrievajú všetky potraviny a jedlá z nich v mikrovlnke. Viem len, že to čo neobsahuje vodu, nepatrí do mikrovlnky.
Pri neodskúšaných potravinách začínajte vždy od najmenšieho výkonu. Ohrev prerušte a jedlo premiešajte.
Tie potraviny, ktoré sú v nejakom obale napríklad párok, poprepichujte a ohrievajte na nižšom výkone. Aj to čo nevyzerá ako obal – napríklad kôrka pečených zemiakov – môže dosť dlho zadržiavať paru. Až kým sa vnútro zemiaka nerozletí po celej mikrovlnke.
Nenarezané gaštany vraj pripomínajú streľbu z guľometu a sú schopné zničiť rúru.
Nikdy ma nenapadlo strčiť hrozno do mikrovlnky, ale tiež to vraj vie pekne strieľať.
Paradajka a paprika majú tiež uzavretý obal a tí ktorým už v mikrovlnke strelili feferónky a nadýchli sa kapsaicínu to popisujú ako hrozný zážitok. Keď ich už musíte ohrievať tak ich narežte.
Určite ste počuli o tom ako silne vie explodovať surové vajce v škrupine, ale nebezpečné môže byť aj varenie stratených vajec.
Nikdy nevarte vodu v mikrovlnke. Dochádza tu k javu ktorý volajú skrytý var. Nevytvárajú sa pri ňom bubliny pary ale voda sa aj tak zohreje na viac ako 100°C. Pri vyberaní pohára sa náhle para uvoľní a voda doslova vybuchne.