Mikrovlnka III pokračovanie 2
Niektoré vnútornosti napríklad pečienka a pľúcka, hlavne mleté, dokážu vyrobiť v mikrovlnke miestnu katastrofu.
Pľúcková polievka sa tvári celkom nevinne no po pár sekundách sú pľúcka všade, len nie v polievke. S kapustovou polievkou je to podobné, kapusta si tiež rada buchne, takže na všetky hustejšie polievky treba ísť s výkonom pekne odspodu.
Vývary sa s mikrovlnami dobre znášajú a to aj so závarkami v nich.
S omáčkami treba tiež narábať opatrne, hlavne keď je v nich mlieko.
Pri hotových jedlách, ktoré nie sú urobené špeciálne do mikrovlnky, len je to uvedené ako jedna z možností ohrevu, musíte na obale hľadať nápis že sa môže použiť do mikrovlnky. Ak ho nenájdete preložte radšej jedlo na tanier.
Obaly treba vždy otvoriť, nič v uzavretom obale alebo nádobe nesmie ísť do mikrovlnky. (Samozrejme existujú výnimky ako napríklad pukance).
Taniere používajte špeciálne určené do mikrovlnky. Môžete použiť aj iné, ale riskujete, že o ne prídete. Keď ostane tanier studený môžete ho do nej používať, ak sa zohreje môže vám nabudúce prasknúť. V žiadnom prípade nepoužite taniere so zlatým alebo strieborným pásikom. Pásik nie je vždy kovový, ale to sa ťažko pozná.
Sklo by sa malo dať v mikrovlnke bez problémov používať, ale ja som prišiel o dve kompótové misky zo skla. Neviem prečo práve tieto misky a čo to bolo za sklo.