Párky
Pod názvom párok myslím výrobok z mäsa, vody a korenín v baraňom alebo bravčovom črievku. Prípadne ešte z bravčovej kože a tuku.
Párok je hotový, už uvarený výrobok, ktorý len ohrievame. V teplej vode odstavenej z platne tesne pred varom, keď sa už od dna oddeľujú drobné bublinky. Tak 5-10 minút podľa hrúbky párku.
Nemám žiadnu skúsenosť s napodobeninami párkov zo separátu, živočíšnych bielkovín, škrobu, múky, dextrózy, éčkových želírovačov, sóje, vajec, ryže, glukózovo-fruktózového sirupu, hroznového cukru a farbív. Neviem či sú už uvarené (ale asi nie keď dokážu zdvojnásobiť po uvarení svoju hrúbku), prípadne ako dlho ich variť. Čo s umelým črievkom, či znáša var alebo ho treba odstrániť.
V tomto prípade nemôžem pomôcť lebo radím len to čo mám osobne odskúšané.