Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Predslov

Jeden z receptov na jednoduché a chutné nátierky s jednotným základom, ktorý môžete neskôr využiť aj na vlastnú „tvorbu“.

Nátierka s tresčou pečeňou

Budete potrebovať 120g konzervu s tresčou pečeňou. Maslo, cca 30g. Môžete nahradiť rastlinným tukom, ale s obsahom tuku minimálne 60%. Tavený syr, tiež cca 30g. Jednu malú cibuľku - najlepšie šalotku alebo jarnú. Dve vajcia a pol čajovej lyžičky dijonskej horčice, ale okrem sladkej môžete použiť aj inú. Soľ podľa potreby.

Maslo dajte zmäknúť do misky a uvarte vajcia na tvrdo. Po uvarení ich dajte chladiť do studenej vody. Cibuľku nakrájajte na drobno a pridajte do misky. Pridajte ešte tavený syr a horčicu a všetko dobre spolu zmiešajte. Najlepšie to ide vidličkou – takou tou klasickou s tenkými dlhými hrotmi. Môžete to vymiešať aj v mixéri alebo v sekáčiku tyčového mixéra. Pečeň vyberte na tanier, vidličkou rozmačkajte a vmiešajte (vmixujte) do nátierky. Ešte pridajte ošúpané a nadrobno nakrájané vajíčka a tiež vmiešajte (vmixujte) do nátierky. Ja už väčšinou soľ nepridávam, komu by sa zdala nátierka málo slaná môže pridať. Kto bude chcieť môže nátierku vyšľahať až do peny.

Doslov

Natreté chlebíky servírujte s cherry paradajkami a kolieskami papriky kápie. Bude to taká pridaná hodnota, ktorá vás moc nezaťaží, ale stravníci ju ocenia.