Vajíčková nátierka
Budete potrebovať 4 vajcia, maslo cca 30g, môžete ho nahradiť rastlinným tukom, ale s obsahom tuku minimálne 60%.
Prečítať >>
Rybacia nátierka
Budete potrebovať rybiu konzervu 80 - 120g. Ja už mám osvedčenú 80g konzervu tuniaka vo vlastnej šťave, ale vy môžete použiť aj sardinky, slede alebo šproty.
Prečítať >>
Nátierka z tresčej pečene
Budete potrebovať 120g konzervu s tresčou pečeňou. Maslo, cca 30g. Môžete nahradiť rastlinným tukom, ale s obsahom tuku minimálne 60%.
Prečítať >>
Vajcia na mäkko
Prípravu rozdelím na dva spôsoby. Prvý je vhodný pri varení na platniach na ktorých je nárast teploty pomalý. Druhý je vhodný pre varenie na plyne alebo indukcii.
Prečítať >>
Avokádová nátierka
Budete potrebovať avokádo, strúčik cesnaku, kvalitný olivový olej 1/4 polievkovej lyžice, citrónovú šťavu 1/2 čajovej lyžičky, mletú sladkú papriku (najlepšie údenú) 1/8 čajovej lyžičky a soľ 1/8 čajovej lyžičky.
Prečítať >>
Vajcia do skla
O tom akú konzistenciu má mať žĺtko vajca do skla sú rôzne názory. Najlepšia konzistencia je tá ktorá chutí vám.
Prečítať >>
Vajcia na hniličku
Vajcia vyberte z chladničky hodinu pred prípravou, aby sa ohriali.
Prečítať >>
Drožďová nátierka
B1, B2, B3, B5, B6, B9, cholín, proteíny, vápnik, fosfor, zinok atď – čo lepšie vám môžem na raňajky ponúknuť?
Prečítať >>
Bryndzová nátierka
Budete potrebovať bryndzu 125g, maslo 80g, mletú sladkú papriku 1 – 2 čajové lyžičky (podľa chuti) a šalotku alebo jarnú cibuľku 15 – 20g
Prečítať >>
Škvarková nátierka
Cibuľu ošúpte, pokrájajte na väčšie kusy a posekajte v mixéri na drobno. Pridajte k nej škvarky, maslo a horčicu. Rozmixujte.
Prečítať >>
Praženica
Praženica je vynikajúce jedlo s jednoduchou prípravou
Prečítať >>
Nátierka z Nivy
Úplne najjednoduchšia nátierka
Prečítať >>
Párky
Pod názvom párok myslím výrobok z mäsa, vody a korenín v baraňom alebo bravčovom črievku
Prečítať >>
Baklažánová nátierka
Toto už bude trošku zložitejšia nátierka, skôr na slávnostnejšie príležitosti.
Prečítať >>
Cícerová nátierka Hummus
Jednoduchá a výborná nátierka
Prečítať >>
Vtáčie mlieko
Je spojené z detstvom tak silne, že v nás jeho chuť vždy vyvolá spomienky naň.
Prečítať >>