Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Opekané zemiaky

Budete potrebovať 800g zemiakov, dve - tri polievkové lyžice prepusteného masla alebo rafinovaného oleja a polievkovú lyžicu soli .

Zemiaky oškrabte, umyte, prekrojte po dĺžke na polovicu a polovice znova po dĺžke prekrojte. Štvrťky prekrojte po šírke na polovice. Vložte do hrnca, pridajte soľ, zalejte vodou a dajte variť. Strážte si začiatok varu, aby vám voda nevykypela. Ak použijete pokrievku nikdy s ňou nezakryte celý hrniec. Zemiaky uvarte do mäkka, ale nie tak aby sa rozpadali, stav priebežne kontrolujte špajdľou alebo tenkým nožom. Možno sa vám to na prvýkrát nepodarí dobre odhadnúť, časom sa to naučíte. Sceďte ich cez cedidlo a nechajte veľmi dobre odkvapkať. V panvici si dobre zohrejte olej a zemiaky na ňom zo všetkých strán opečte.