Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Nokerle

Budete potrebovať: hladkú múku 400 g, dve vajcia, soľ dve čajové lyžičky, trochu oleja a 6-7 dcl vody.

Do misy nasypte múku a rozklepnite na ňu vajcia. Pridajte soľ a asi 1 dcl vody a vymiešajte cesto. Potom postupne pridávajte vodu a miešajte kým nedosiahnete hladké cesto a požadovanú hustotu.

Do hrnca dajte variť 4 l osolenej vody. Až začne vrieť dajte cesto na haluškovač a nahádžte nokerle. Občas premiešajte. Až budú nokerle nahádzané prichystajte si 4 dcl studenej vody a keď začne voda veľmi vrieť vlejte ju do nej. Nechajte vodu znova zovrieť a vypnite platňu.

Nokerle odceďte, prelejte trochou oleja a premiešajte.

V prípade že nokerle nejdete hneď servírovať, tak ich po odcedení prepláchnite studenou vodou a vidličkou dobre premiešajte. Olej už nepoužite.