Predslov
Návodov, ako si pripraviť chlebové krutóny do polievky, je veľa. Nie sú zložité ale vyžadujú, to čo úplný začiatočník nemá – prax v opekaní.
Chlebové krutóny do polievky
Na jednu porciu budete potrebovať: pol krajca suchšieho chleba (cca 30 g) a bravčovú masť alebo rafinovaný rastlinný olej 1/2 polievkovej lyžice.
Tuk si v panvici ohrejte na 220°C. Trochu znížte teplotu platne a na tuk položte chlieb. Po pol minúte si pozrite spodnú stranu krajca. Ak nebude upečená do ružova počkajte 10 sekúnd a nakuknite znovu. Ak bude upečená krajec otočte. Takto upečte aj druhú stranu. Nechajte vychladnúť a pokrájajte na kocky.
Krutóny si môžete urobiť aj na hriankovači, len ho budete musieť prestaviť na silnejšie opečenie a aj si to postrážiť.
Doslov
Krajce môžete hneď po upečení potrieť strúčikom cesnaku a cesnakové krutóny budú na svete.