Instantné rezance
Kúpte si „vifonku“. Je jedno akú. Zložením vyhovuje napríklad zn. Maggi alebo lidlácka zn. Kania
Prečítať >>
Varenie ryže
Ak chcete uvariť dobrú ryžu tak kupujte kvalitnú thajskú jazmínovú. Jej varenie je veľmi jednoduché.
Prečítať >>
Mrvenička
Je druh drobnej cestoviny používanej ako závarka do polievky na jej zahustenie.
Prečítať >>
Varenie cestovín
Naučím vás univerzálny postup, ktorým uvaríte cestoviny (okrem niťoviek) presne také aké ich budete chcieť mať.
Prečítať >>
Zátrepka
Používa sa na zahustenie polievok, omáčok a prívarkov.
Prečítať >>
Zemiaky pečené na papieri
Zemiaky oškrabte, umyte a nakrájajte na mesiačiky približne rovnakej hrúbky
Prečítať >>
Kuskus ako príloha
Po instantných rezancoch najrýchlejšia príloha.
Prečítať >>
Pečeňové halušky
Budete potrebovať jedno vajce, jeden zemiak cca 100g, zomletú alebo rozmixovanú pečeň 100 g (ideálne hovädziu ale môže byť aj iná),
Prečítať >>
Chlebové krutóny do polievky
Návodov, ako si pripraviť chlebové krutóny do polievky, je veľa. Nie sú zložité ale vyžadujú, to čo úplný začiatočník nemá – prax v opekaní.
Prečítať >>
Varené zemiaky
Varenie zemiakov je zdanlivo veľmi jednoduchá záležitosť, ale vyžaduje plné sústredenie.
Prečítať >>
Zápražka k zemiakovej polievke
Zápražka zahusťuje a vylepšuje chuť. Napríklad zmení vodu, v ktorej sa varili zemiaky, na polievku.
Prečítať >>
Pečené batáty
Tento recept bude na batáty (sladké zemiaky) ako prílohu
Prečítať >>
Zemiaková kaša
Budete potrebovať 800g zemiakov najlepšie varný typ C
Prečítať >>
Predvarené pečené zemiaky
Zemiaky oškrabte, umyte a väčšie prekrojte na 8 častí
Prečítať >>
Zátrepka do kyslej zemiakovej polievky
Múku v mlieku dobre rozmiešajte habarkou alebo mixérom, pridajte smotanu a tiež dobre rozmiešajte.
Prečítať >>
Zátrepka do bravč. guláša
Zátrepka do guláša
Prečítať >>
Opekané zemiaky
Jednoduchý postup na opekané zemiaky
Prečítať >>
Najjednoduchšia zápražka do polievky
aj do paradajkovej polievky
Prečítať >>
Zápražka na cibuľke
Zápražka do frankfurtskej polievky
Prečítať >>
Riedka lievanka do polievky
Budete potrebovať: jedno vajce, dve kopcom polievkové lyžice hladkej múky, tri polievkové lyžice mlieka a štipku soli.
Prečítať >>
Gazdovský zemiakový šalát bez majonézy
Napriek svojej jednoduchosti je taký chutný, že ho mám radšej ako majonézový.
Prečítať >>
Zemiakový prívarok
Už sa zase opakujem, ale tie najjednoduchšie jedlá sú najlepšie.
Prečítať >>
Varená knedľa
Budete potrebovať polohrubú alebo hrubú* múku 600 g
Prečítať >>