Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Predslov

Jednoduchá a osvedčená polievka. Hustá, sýta a za veľmi dobrú cenu.

Polievka z kuracieho vývaru a mrazenej zeleniny.

Budete potrebovať približne 600 g kuracích zvyškov (skelety, chrbty, krídla, krky, žalúdky), 350-400 g mrazenej zeleniny (mrkva, hrášok, kukurica a pod., môžete spojiť aj zvyšky z rôznych balení), jednu menšiu cibuľu, jeden strúčik cesnaku, jednu kopcom čajovú lyžičku soli, 1/8 čajovej lyžičky mleté čierne korenie, ¼ čajovej lyžičky mletej rasce a 50 g (4 polievkové lyžice) 8-vaječnej mrveničky.

Mrazenú zeleninu preložte z mrazničky do chladničky. Ak ste z nej kúpili väčšie balenie oddeľte z neho cca 350-400 g, ako sa podarí - nemusí to byť presne. Kuracie zvyšky umyte a obrežte z nich tukové časti. Ponechajte len trochu koží, ale ak chcete mať polievku diétnejšiu, odstránte všetky kože. Vložte do hrnca a zalejte 1,2 l vody a dajte variť. Očistite cibuľu ale tak, aby navrchu ostala žltá šupka a dajte do hrnca. Očistite cesnak, pretlačte cez lis a dajte do hrnca. Pridajte aj korenie a rascu. Ihneď ako začne voda vrieť znížte var na minimum. Polievku nemiešajte a penu, ktorá sa bude tvoriť na povrchu, si nevšímajte len stále dozerajte na to aby var bol minimálny – aby to navrchu len tak trochu „perlilo“. Po 40 minútach pridajte soľ a varte ešte 20 minút. Potom mäso a cibuľu vyberte z vývaru a dajte doňho zeleninu. Zvýšte teplotu aby sa čím skôr začala variť. Keď začne polievka vrieť nasypte do nej mrveničku. Trochu znížte var, občas pomiešajte a varte ešte 10 minút .

Doslov

Z kuracích krídiel pred grilovaním odrezávam konce aby sa mi nezapichávali medzi mriežky a tak mi po jednej grilovačke ostalo 30 týchto koncov. Mal som ešte dve polovice chrbtov z kuracích štvrtí a tak som z tohto skúsil uvariť túto polievku. Bola výborná. (Len mäsa bolo pomenej).

Bezvaječné cestoviny a cestoviny menej ako 8-vaječné nikdy navarte priamo v polievke, ktorá nie je určená na okamžitú spotrebu. Uvarte ich osobitne a servírujte priamo do tanierov pri podávaní.