Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Predslov

Je to len obmena paradajkovej polievky so stonkovým zelerom.

Paradajková polievka s mrkvou

Budete potrebovať 30 g prepusteného masla ( môže byť aj obyčajné), cibuľu cca 50-60 g (môže byť aj červená), paradajkový pretlak 100 g, jednu väčšiu mrkvu (cca120 g), 150 ml smotany (nemusí byť), strúčik cesnaku, ½ čajovej lyžičky soli, ½ čajovej lyžičky sušenej bazalky a cukor 1-1,5 polievkovej lyžice (podľa toho akú sladkú máte radi).

Cibuľu a cesnak ošúpte a cibuľu nakrájajte na drobno. Mrkvu očistite a nahrubo nastrúhajte. Maslo zohrejte na 160°C a poduste na ňom cibuľu. Potom pridajte mrkvu, osoľte a popražte. Pridajte paradajkový pretlak, bazalku, prelisovaný cesnak, zalejte vodou ( cca 1,4 l ) a dobre premiešajte. Varte 20 minút, potom rozmixujte tyčovým mixérom, pridajte cukor, vmixujte smotanu a ešte trochu povarte.

Doslov

Ako vložku môžete použiť chlebové krutóny, uvarenú ryžu alebo drobnú cestovinu ( písmenká alebo mušličky). Pri servírovaní ju ešte môžete posypať nastrúhaným veľmi tvrdým syrom.