Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Predslov

Nemusí to byť len kotlíkový guláš, keď si chcete dať hustú a sýtu polievku.

Gulášová polievka

Budete potrebovať: móčing alebo br. pliecko 300 g, zemiaky 300 g, br. masť dve kopcom polievkové lyžice, cibuľu cca 120 g, mrkvu 2 ks, petržlen 1 ks, papriku 1- 2 ks, mletú sladkú papriku jednu kopcom čajovú lyžičku, mleté čierne korenie 1/4 čajovej lyžičky, mletú rascu 1/2 čajovej lyžičky, majoránku jednu kopcom čajovú lyžičku, par. pretlak jednu kopcom polievkovú lyžicu, cesnak dva strúčiky.

Cibuľu ošúpte a nakrájajte na drobno. V hrnci (cca 2,5 l) ohrejte masť na 150°C. Cibuľu na nej poduste na nízkej teplote 10 minút. Zatiaľ nakrájajte mäso na kocky a papriku na pásiky. Mäso pridajte do hrnca a dobre opečte (orestujte) zo všetkých strán. Potom podlejte trochou vody. Pridajte soľ a mletú papriku. Mäso trochu poduste a keď pustí šťavu pridajte rascu a korenie. Pridajte papriku a poduste ešte 5 minút. Vlejte 1,5 l vody a uvarte mäso skoro do mäkka. Kým sa bude mäso variť nakrájajte koreňovú zeleninu a zemiaky. Pridajte k mäsu a uvarte do mäkka. Vmiešajte pretlak a prelisovaný cesnak. Krátko povarte, ochutnajte a prípadne ešte dosoľte. Vypnite platňu, vmiešajte majoránku rozmrvenú medzi dlaňami. Nechajte chladnúť trochu poodkryté.

Doslov

V prípade že už máte postaršiu koreňovú zeleninu dajte ju variť pol hodinu pred zemiakmi.