Predslov
Zase sa posuniete o krok ďalej. Uvaríte polievku so zápražkou urobenou na tuku a opraženej cibuľke.
Frankfurtská polievka
Budete potrebovať jednu kopcom polievkovú lyžicu prepusteného masla (br. masti alebo dve polievkové lyžice oleja), jednu kopcom polievkovú lyžicu hladkej múky, zemiaky 300 - 400 g, jednu cibuľu cca 80 g, tri párky, jednu kopcom čajovú lyžičku soli, jednu polievkovú lyžicu mletej sladkej papriky, jednu čajovú lyžičku majoránky, dva strúčiky cesnaku, ¼ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia a ½ čajovej lyžičky mletej rasce.
Cibuľu ošúpte a nakrájajte veľmi na drobno, zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky. Párky nakrájajte na kolieska asi 0,5cm hrubé. V hrnci zohrejte tuk na 160°C a uduste na ňom cibuľu do sklovita. Nachystajte si "k ruke" 0,5 l studenej vody. Na cibuľku pridajte múku a za stáleho miešania ju trochu opražte. Prisypte papriku, krátko opečte a zalejte vodou. Dobre rozmiešajte aby vo vode nezostali žiadne hrudky. Pridajte zemiaky, dolejte 1 l vody a dajte variť. Pridajte soľ, rascu a korenie. Pridajte aj párky a varte kým nebudú zemiaky mäkké. Po uvarení zemiakov polievku odstavte z platne, medzi dlaňami rozmrvte majoránku a vmiešajte do polievky. Pridajte aj prelisovaný cesnak, polievku ochutnajte a prípadne ešte dosoľte.
Doslov
Namiesto párkov môžete použiť frankfurtské klobásky alebo iné tenké klobásky.
Je to na prípravu pomerne nenáročná polievka. Cena surovín na 4 porcie polievky je pod 3 €, tak sa prosím nesnažte ušetriť 50 centov tým že nahradíte párky nejakým čudom z múky, separátu, škrobu a sóje v umelom črievku.