Predslov
Jedlo nenáročné na prípravu, pritom veľmi chutné.
Morčacie na hubách
Budete potrebovať na kocky nakrájané morčacie mäso (prsia, stehno) 500-600 g, sušené huby cca 8 g alebo šampiňóny 250 g, cibuľu cca 40 g, br. masť jednu kopcom polievkovú lyžicu, dijonskú horčicu jednu polievkovú lyžicu, mleté čierne korenie 1/2 čajovej lyžičky, mletú rascu 1/2 čajovej lyžičky, soľ jednu kopcom čajovú lyžičku.
Na zátrepku: smotanu 2,5 dcl alebo 2 dcl mlieka a kyslú smotanu jednu kopcom polievkovú lyžicu, hladkú múku jednu polievkovú lyžicu.
Hodinu pred prípravou sušené huby polámte na menšie kúsky a namočte ich v 2 dcl vody. (Šampiňóny nakrájajte na plátky)
Cibuľu ošúpte a nakrájajte na drobno.
Masť zohrejte na 160°C a orestujte na nej cibuľku. Pridajte polovicu mäsa a opečte ho zo všetkých strán. Potom opečte aj zvyšok mäsa. Osoľte, pridajte korenie, rascu a horčicu a premiešajte. Pridajte huby a mäso podlejte. (Môžete na to použiť vodu v ktorej boli huby namočené). Zakryte a duste kým nebude mäso mäkké. Urobte zátrepku a vlejte ju k mäsu. Premiešajte, nechajte prejsť varom a je hotovo.
Doslov
Ako prílohu môžete použiť rôzne druhy cestovín napr. kolienka, slovenskú ryžu (tarhoňu, ovsíky), ryžu, varené zemiaky alebo knedľu.