Predslov
Tento mäkký, šťavnatý a chutný rezeň je známy aj pod názvom Holandský rezeň.
Mletý rezeň so syrom
Budete potrebovať: mleté br. mäso 500 g, nahrubo nastrúhaný tvrdý syr (Gouda, Čedar a pod.) 150 g, jedno vajce, mlieko 0,5 dcl, soľ jednu čajovú lyžičku, mleté čierne korenie 1/4 čajovej lyžičky.
Na trojobal budete potrebovať: vajcia 2 ks, soľ 1/4 čajovej lyžičky, múku podľa potreby, strúhanku podľa potreby.
Olej na vyprážanie.
Mäso vložte do dostatočne veľkej misky, aby ste ho v nej mohli zmiešať so syrom. Osoľte ho a okoreňte. Pridajte syr a vajce. Prilejte mlieko a vymiešajte na kompaktnú hmotu. Misu zakryte a odložte do chladničky na 3 hodiny.
Z vychladeného mäsa vytvarujte rovnako veľké šúľky. Z týchto potom mokrými rukami vytvarujte rezne. Rezne obaľte v trojobale a vypražte z každej strany cca 3 – 4 minúty.
Podávajte so zemiakovou kašou, opekanými alebo varenými zemiakmi.
Doslov
Na rezne môžete použiť ľubovolné bravčové mäso podľa toho, aké šťavnaté ich chcete mať. Môžete použiť aj mix bravčového a hovädzieho mäsa.