Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Predslov

Netradičné, chutné a rýchle jedlo na dovolenke, chate, záhrade ale aj pre nečakanú návštevu.

Kuracie stehná na stredomorský spôsob

Budete potrebovať kuracie stehná cca 1kg alebo vykostené kuracie stehná 700 - 800 g, br. masť jednu kopcom polievkovú lyžicu (olej 2 polievkové lyžice), kvalitnú klobásu 100 g, lúpané paradajky konzervu 400 g, jednu stredne veľkú červenú cibuľu, dve väčšie papriky (najlepšie rôznych farieb), jeden väčší strúčik cesnaku, vykôstkované čierne olivy 30 g (nemusia byť), jednu kopcom čajovú lyžičku soli, mleté čierne korenie ¼ čajovej lyžičky a mletú sladkú papriku jednu čajovú lyžičku.

Stehná vykostite a pokrájajte na menšie časti - tak aby vošiel jeden kus na polievkovú lyžicu. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na mesiačiky. Papriky prekrojte a zbavte jaderníka a semiačok. Nakrájajte na prúžky. V kastróle zohrejte tuk na 180 °C a dobre na ňom opečte (orestujte) mäso. Pridajte cibuľu a papriky. Tekutý obsah konzervy s lúpanými paradajkami prelejte cez prsty do rajnice a väčšie kusy paradajok rozmačkajte. Trochou vody vypláchnite konzervu a vlejte ju do rajnice. Ošúpte cesnak a prelisujte do rajnice. Pridajte všetky koreniny a dajte dusiť na 20 minút. Klobásu ošúpte (len ak sa dá) a nakrájajte na kolieska. Pridajte do rajnice, pridajte aj olivy a nechajte ešte podusiť 10 minút. Ochutnajte, prípadne ešte dosoľte a je hotovo.

Doslov

Môžete podávať aj bez prílohy len s poriadným krajcom chleba. (Aby bolo čo námáčať do šťavy).