Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Predslov

Králičie mäso je veľmi diétne, ale tento recept je na jeho viac „šťavnatú“ úpravu.

Králičie diely v slanine

Budete potrebovať králičie diely 1 – 1,2 kg, plátky prerastenej slaniny cca 250 g, jednu väčšiu cibuľu cca 150 g, jeden väčší strúčik cesnaku, soľ ½ čajovej lyžičky, grilovacie korenie jednu čajovú lyžičku, kečup jednu kopcom čajovú lyžičku, dijonskú horčicu jednu kopcom čajovú lyžičku, 2 polievkové lyžice rastl. oleja, pár lístkov šalvie a tymiánu a 3 polievkové lyžice br. masti (rastl. oleja).

Cibuľu ošúpte a nakrájajte na polkolieska. V dvoch lyžiciach oleja rozmiešajte grilovacie korenie a kečup. Vmiešajte horčicu a prelisovaný cesnak. Na dno pekáča rozotrite masť (môžete ju aj ohriať) a rozložte naň cibuľu. Rozložte po nej lístky šalvie a vetvičky tymiánu. Králičie diely potrite ochuteným olejom, obložte zvrchu plátkami slaniny a uložte do pekáča. Misku od ochuteného oleja využite na podliatie mäsa. Množstvo vody voľte podľa použitej prílohy. Zakryte alobalom, matnou stranou nahor a pečte na 200°C (v teplovzdušnej na 190°C) 1hodinu. Potom pekáč odkryte, zvýšte teplotu na 210°C a za občasného podlievania upečte do mäkka.

Doslov

Ako prílohu môžete požiť ryžu alebo varené zemiaky. Prípadne  podávať s podusenou kyslou kapustou a knedľou.