Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Predslov

Podľa počtu použitých korenín sa zdanlivo jedná o náročný recept, ale postup je veľmi jednoduchý.

Karí z tekvičky hokkaido

Budete potrebovať cca 1 kg tekvice hokkaido, 3 lyžice olivového oleja, 1 menšiu cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, ½ čajovej lyžičky mletej rasce, ½ čajovej lyžičky sušeného mletého zázvoru, jednu polievkovú lyžicu červenej kari pasty, jednu polievkovú lyžicu tamarindovej pasty, ½ čajovej lyžičky mletej škorice, 1 čajovú lyžičku karikorenia, 1 čajovú lyžičku kurkumi, lúpané paradajky 400g, 1 čajovú lyžičku soli a 4 dcl kokosové mlieko.

Tekvicu rozkrojte na štyri časti a z nich lyžicou vydlabte jadrá aj vláknitú časť. Nakrájajte z nich pásy cca 2 cm široké, odstráňte z nich kôru a pokrájajte na kocky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na drobno. Cesnak ošúpte a nakrájajte na plátky. V kastróle zohrejte olej a uduste na ňom cibuľu. Pridajte cesnak a všetky koreniny a pasty a premiešajte. Pridajte tekvicu a lúpané paradajky a pod pokrievkou poduste. Uvarte ryžu na 4 porcie. Keď už bude tekvica skoro hotová prilejte kokosové mlieko a uduste ju do mäkka. Môžete prípadne ešte dochutiť citrónovou šťavou.