Predslov
Ďalšie jednoduché a rýchle jedlo pripravené v tlakovom hrnci.
Bravčové rezne na znojemský spôsob
Budete potrebovať rezne z karé 600 g, cibuľu 130-150 g, uhorky nakladané cca 150 g, masť jednu kopcom polievkovú lyžicu, soľ jednu čajovú lyžičku, mleté čierne korenie ½ čajovej lyžičky, hladkú múku jednu polievkovú lyžicu, plnotučnú horčicu jednu kopcom polievkovú lyžicu a horčicu na potretie rezňov.
Rezne z oboch strán zľahka naklepte a okrajové blany narežte. Rozložte ich vedľa seba a osoľte a okoreňte. Otočte na druhú stranu, potrite horčicou, osoľte a okoreňte. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na drobno. Uhorky nakrájajte na malé kocky. V tlakovom hrnci zohrejte masť na 170°C a cibuľku na nej poduste. Pridajte ešte uhorky a horčicu a zľahka premiešajte. Vložte rezne a podlejte 0,5 l vody. Až začne voda vrieť hrniec uzavrite a duste 45 minút. Vypnite platňu, hrniec odtlakujte a skontrolujte rezne či sú mäkké. Pripravte si zátrepku v 2 dcl vody. V hrnci preložte rezne tak aby ste mohli šťavu zatrepať. Zatrepte ju, nechajte krátko prejsť varom, prípadne ešte dosoľte a je hotovo.
Doslov
Servírujte s varenými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo ryžou.
Toto jedlo môžete pripraviť aj bez tlakového hrnca, len rezne budete musieť dusiť o trochu dlhšie.