Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Predslov

Veľmi jednoduchý recept použiteľný aj na iné druhy mäsa.

Bravčové pliecko na šampiňónoch

Budete potrebovať br. pliecko 600 – 700 g, šampiňóny 150 g, cibuľu cca 100 g, br. masť jednu kopcom polievkovú lyžicu, mletú rascu jednu kopcom čajovú lyžičku, mleté čierne korenie 1/2 čajovej lyžičky, soľ jednu kopcom čajovú lyžičku, citrónovú šťavu alebo ocot podľa potreby.

Na zátrepku budete potrebovať mlieko 2 dcl, kyslú smotanu jednu kopcom polievkovú lyžicu, hladkú múku jednu kopcom polievkovú lyžicu.

Cibuľu ošúpte a nakrájajte na drobno. Šampiňóny ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky. Mäso nakrájajte na kocky. V kastróle ohrejte masť na 170°C a poduste na nej cibuľu do sklovita. Pridajte šampiňóny a tiež trochu poduste. Pridajte čierne korenie, rascu a soľ. Na tento základ dajte polovicu mäsa a keď sa prehreje pridajte aj druhú polovicu. Mäso opečte zo všetkých strán a potom ho podlejte vodou do 2/3 výšky mäsa. Zakryte a uduste do mäkka.

Až bude mäso mäkké urobte zátrepku. V mlieku dobre rozmiešajte smotanu a múku a vlejte ho k mäsu. Nechajte prejsť varom, dochuťte citrónovou šťavou alebo octom a je hotovo.

Doslov

Ako prílohu môžete použiť rôzne druhy cestovín napr. kolienka, slovenskú ryžu (tarhoňu, ovsíky), ryžu, varené zemiaky alebo knedľu.