Predslov
Keď natrafíte na bravčovú pečeň z ktorej sa dajú nakrájať pekné plátky, tak tento recept je presne na ňu.
Bravčová pečeň v trojobale
Budete potrebovať: bravčovú pečeň 500 – 600 g, dve vajcia, mleté čierne korenie - podľa chuti, prepustené maslo alebo kvalitný olej na vyprážanie – podľa potreby, soľ pol čajovej lyžičky, hladkú múku a strúhanku – podľa potreby.
Pečeň umyte a nakrájajte na plátky hrubé cca 0,5 cm. Plátky dobre osušte a podľa chuti okoreňte. Pripravte si trojobal. Vajíčka musia byť dobre osolené, lebo pečeň nesolíte. Pečeň obaľte v trojobale. Do panvice nalejte olej na výšku cca 0,5 cm a zohrejte ho na 200°C. Po vypražení prvých plátkov ten najhrubší prekrojte a skontrolujte. Pečeň môže byť na reze červená, ale šťava nesmie byť krvavá. Keď by ste ale vyprážali dlho, bude tuhá a málo šťavnatá. Utrafiť tú správnu teplotu oleja chce trochu praxe, ale dá sa to.
Doslov
Ideálnou prílohou je zemiaková kaša ale môžu to byť aj varené zemiaky.