Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk
Hovädzí tokáň s ryžou
Tokáň je predchodca všetkých perkeltov a paprikášov. Pravdepodobne pochádza z Rumunska, kde slovo tocană znamená dusené mäso.
Prečítať >>
Pečené morčacie stehno
Úplne začiatočnícky recept s dobrým výsledok pri malej prácnosti
Prečítať >>
Bravčové kocky dusené na rasci
Niekedy treba šťavu k mäsu zahustiť a na to, ako sa to naučiť, je tento jednoduchý recept ako stvorený.
Prečítať >>
Kuracie soté so zeleninovým kuskusom
Na prípravu veľmi vďačné a pritom chutné jedlo.
Prečítať >>
Losos na masle s mrazenou zeleninou
Losos je trochu drahšia ryba ale občas si treba dopriať. Recept je veľmi jednoduchý.
Prečítať >>
Hydinová pečeň na cibuli
Úplne najjednoduchší recept na hydinovú pečeň.
Prečítať >>
Vyprážaný karfiol
Budete potrebovať jednu hlávku karfiolu, 2 - 3 vajcia (podľa veľkosti karfiolu), soľ dve čajové lyžičky, mleté čierne korenie 1/8 čajovej lyžičky
Prečítať >>
Kuracie stehná na stredomorský spôsob
Netradičné, chutné a rýchle jedlo na dovolenke, chate, záhrade ale aj pre nečakanú návštevu.
Prečítať >>
Ryba v papieri
Recept sa hodí na kvalitné druhy ako zubáč, pražma, treska tmavá alebo polak, morský vlk, morský jazyk a ostriež
Prečítať >>
Kelové fašírky
Bude to jednoduchá kelovo-mäsová záležitosť
Prečítať >>
Plnené morčacie prsia
Je to jeden z tých receptov, kde sa dá mäso pripraviť v dostatočnom predstihu pred servírovaním
Prečítať >>
Vyprážaný syr typu camembert
príprava sa dá dobre zvládnuť
Prečítať >>
Bravčový guláš
Veľmi jednoduché, veľmi chutné a vďačné je toto jedlo
Prečítať >>
Pstruh na mlynársky spôsob
Úplne jednoduchý návod
Prečítať >>
Karí z tekvičky hokkaido
Podľa počtu použitých korenín sa zdanlivo jedná o náročný recept, ale postup je veľmi jednoduchý.
Prečítať >>
Morčacie mäso na slanine a cibuli
Tento recept je jednoduchý a ľahko zvládnuteľný.
Prečítať >>
Hovädzie na divoko v tlakovom hrnci
Voľné spracovanie sviečkovice na smotane s hovädzím na divoko
Prečítať >>
Bravčová pečeň v trojobale
Keď natrafíte na bravčovú pečeň z ktorej sa dajú nakrájať pekné plátky, tak tento recept je presne na ňu.
Prečítať >>
Pečené kuracie stehná s červenou kapustou
Udusiť červenú kapustu ale nie je až tak zložité a postup bude súčasťou receptu.
Prečítať >>
Držkový perkelt
Jedno z tých kontroverzných jedál, niekto ho zbožňuje a iný ho nemôže ani cítiť.
Prečítať >>
Plnená paprika
Tento jednoduchý recept je bez pridaného tuku.
Prečítať >>
Kurací paprikáš
Kto by ho nemal rád.
Prečítať >>
Živánska z pekáča
Nie je to tá celkom pravá živánska, ale dá sa to aj takto.
Prečítať >>
Bravčové rezne na znojemský spôsob
Ďalšie jednoduché a rýchle jedlo pripravené v tlakovom hrnci.
Prečítať >>
Strapačky
V tomto recepte využijeme na strapačky zvyšok po škvarení masti.
Prečítať >>
Koložvárska kapusta
Klužskú kapustu viac poznáme pod jej z maďarčiny (Kolozsvári káposzta) preloženým pomenovaním, prípadne aj ako Sedmohradskú kapustu.
Prečítať >>
Fašiangové šišky
Snažil som sa o ľahko zvládnuteľný postup, napriek tomu sa budete musieť plne sústrediť.
Prečítať >>
Plnená sekaná
Na prvý pohľad sa to nezdá, ale patrí medzi dietnejšie jedlá.
Prečítať >>
Bravčové pliecko na bratislavský spôsob
Je to zjednodušená verzia jedného známeho receptu.
Prečítať >>
Morčacia pečeň na anglickej slanine
Kombinácia morčacej pečene a anglickej slaniny v omáčke z kyslej smotany so šalvijou je vynikajúca.
Prečítať >>
Bravčové pliecko na cibuli
Je to jeden z tých jednoduchých receptov, ktoré sú dokonalé
Prečítať >>
Rezne z kuracích pŕs
Vypražiť kuracie rezne sa zdá ako veľmi jednoduchá záležitosť
Prečítať >>
Fašírky
Nemám čo povedať, každý vie o čo ide
Prečítať >>
Maďarský guláš z tlakového hrnca
Klasika – len bude z tlakového hrnca
Prečítať >>
Králičie diely v slanine
Králičie mäso je veľmi diétne ale tento recept je na jeho viac „šťavnatú“ úpravu.
Prečítať >>
Morčacie na hubách
Jedlo nenáročné na prípravu, pritom veľmi chutné
Prečítať >>
Pstruh na modro rýchlo a ľahko
Nielen kapor na modro je výborná ryba, ale tento spôsob úpravy sa výborne hodí aj na pstruha.
Prečítať >>
Dusená krkovička
Krkovička je najvhodnejšia práve na dusenie
Prečítať >>
Bravčové pliecko na šampiňónoch
Veľmi jednoduchý recept použiteľný aj na iné druhy mäsa
Prečítať >>
Moravský vrabec so špenátom alias Výpečky
Uprostred stola tróni pekáč s výdatným, rozvoniavajúcim a chutným mäsom
Prečítať >>
Tekvicový prívarok
Trochu zaznávané jedlo. Dobre pripravené je pochúťkou
Prečítať >>
Bravčové pliecko so zeleninou
Často hľadáme jednoduchý recept na jedlo a pritom nechceme, aby bolo tuctové.
Prečítať >>
Mletý rezeň so syrom
Tento mäkký, šťavnatý a chutný rezeň je známy aj pod názvom Holandský rezeň.
Prečítať >>