Hydinová pečeň
Možno len ja mám takú smolu, ale mne sa ešte nepodarilo kúpiť kuraciu alebo kačaciu pečeň, ktorú by som mohol celú použiť na pečenie. Navrchu pekné pečene a po otvorení pod nimi skryté dotrhané stukovatené zdrapy. Za úspech už považujem, ak viem použiť ¾ balíčka. Kupujem preto radšej u mäsiara. Tam je to o niečo lepšie.
Morčacie pečene sa väčšinou dajú použiť všetky, ale v obchodoch ich skoro nikdy nemajú. (Čo je dosť záhada, keď vidíte koľko morčacieho mäsa predávajú)
Jednou z možností je kúpiť dva 500 g balíčky a tých použiteľných 600 g z nich vytriediť. Zo zvyšku potom urobiť balíčky po cca 100g na pečienkové halušky a dať do mrazničky.
U mäsiara kupujem podľa vzhľadu o 100 alebo 200g naviac.