Morčacie krky
Morčacie krky asi nebudú mať hneď v prvej predajni mäsa ktorú navštívite, ale oplatí sa ich zohnať.
Prečítať >>
Toto by ste mali pri nákupe vajec vedieť
Podľa veľkosti sa delia na XL (viac ako 73g), L (od 63 do 73g), M (od 53 do 63g) a S (menej ako 53g).
Prečítať >>
Soľ
Pár slov o najzákladnejšej kuchynskej surovine
Prečítať >>
Zemiaky
Ak vás nezásobuje rodina alebo miestny farmár, tak kúpiť kvalitné zemiaky je problém.
Prečítať >>
Šunka
Na obale bude pravdepodobne dominantný názov šunky, ktorý má evokovať že sa jedná o kvalitný výrobok.
Prečítať >>
Smotana - ako sa vyznať v názvoch
Je ďalšou potravinou kde začínajúcim kuchárom názvy zamotávajú hlavu.
Prečítať >>
Hydinová pečeň
Možno len ja mám takú smolu, ale mne sa ešte nepodarilo kúpiť kuraciu alebo kačaciu pečeň, ktorú by som mohol celú použiť na pečenie.
Prečítať >>
Vajcia z veľkochovu
Pri vajciach ale dochádza k paradoxu, že čím väčší chov, tým zdravšie vajce.
Prečítať >>