Predslov
Mám pár obľúbených webstránok na ktoré si idem po inšpiráciu, keď neviem čo uvariť. Nasledujúci recept je zo stránky bonvivani.sk a je to jeden z tých jednoduchých receptov, ktoré sú dokonalé a netreba už na nich nič meniť.
Bravčové pliecko na cibuli
Budete potrebovať hrubšie nakrájané rezne z bravčového pliecka 500 – 600 g, br. masť jednu kopcom polievkovú lyžicu, cibuľu 150 g, cesnak 15 g, jednu čajovú lyžičku celej rasce, mletú sladkú papriku jednu kopcom čajovú lyžičku, hladkú múku jednu kopcom polievkovú lyžicu, mleté čierne korenie a soľ podľa potreby.
Cibuľu ošúpte a nakrájajte na polkolieska. Ošúpte aj cesnak.
Pekáč vymastite a na dno rozložte cibuľu a cesnak. Posypte ich rascou. V múke rozmiešajte mletú papriku. Môžete tam pridať aj grilovacie korenie alebo oregano. Rezne z oboch strán okoreňte a obaľte múkovou zmesou.
Rúru dajte vyhriať na 200°C horný + dolný ohrev.
V panvici ohrejte zvyšok masti na 190°C. Rezne opečte z každej strany 2 minúty, rozložte v pekáči na cibuľu a osoľte ich. Do panvice nalejte 3 dcl vody a dajte zovrieť. Odškrabte do nej aj pripečeniny zo dna a vlejte ju do pekáča. Rezne dajte do rúry piecť. Priebežne podlievajte a po 1/2 hodine rezne otočte. Pečte kým nebude mäso mäkké.
Doslov
Podávajte s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou. Prípadne s ryžou alebo slovenskou ryžou – vtedy ale dajte prevrieť o 1 dcl vody viac.
Recept sa dá použiť aj na rezne s krkovičky.