Predslov
Zo zbytku knedle sa dá vykúzliť výborná večera alebo raňajky. Toto je úplne základný recept a začnite s ním.
Knedľa s vajcom
Budete potrebovať zvyšok knedle, 3 - 4 polievkové lyžice prepusteného masla alebo rafinovaného rastlinného oleja, 3 -4 vajcia a soľ 1/8 čajovej lyžičky na jedno vajce.
Knedľu nakrájajte na kocky. Vajcia rozklepnite do misky, osoľte a mierne rozšľahajte. Na panvici zohrejte tuk na vyššiu teplotu (200-210°C), aby do knedle moc nevsakoval, ale aby sa na ňom kocky opekali. Použite bezkontaktný teplomer alebo na vyskúšanie použite jednu kocku. Knedľu dobre opečte, vypnite platňu a vlejte na kocky vajcia. Dôkladne premiešajte aby sa obalili vajcom a dopečte.
Doslov
Časť tuku môžete nahradiť slaninkovým výpekom. Alebo na záver nastrúhať na to syr, doložiť zvyšok nakladaných uhoriek alebo nejakého šalátu. Treba len dobre prezrieť chladničku.