Predslov
Pstruh je veľmi kvalitná ryba a nie je potrebné ho nejak moc dochucovať.
Pstruh na mlynársky spôsob
Budete potrebovať pstruhov po cca 250 g 4 ks, prepustené maslo podľa potreby, soľ, citrón a múku na obaľovanie.
Z vypitvaných a očistených pstruhov odrežte hlavy, chvosty a plutvy. Do taniera si prichystajte múku na obaľovanie. Môžete použiť akúkoľvek od hladkej až po krupicu. Čím bude múka hrubšia, tým bude na koži aj hrubšia krusta. Na panvicu dajte ohriať maslo. Pstruhy osoľte zvonku aj z vnútra, obaľte v múke a vypražte pri vyššej teplote z oboch strán. Potom znížte teplotu platne, panvicu zakryte a pstruhy 10 minút dopekajte. Citrón ošúpte a nakrájajte na kolieska. Pstruhy vyberte a do panvice dajte opiecť plátky citróna. Opečte ich z oboch strán a rozložte na pstruhy. Polejte ich ešte lyžicou masla a podávajte. Ako prílohu môžete použiť varené alebo opekané zemiaky, pečené batáty a podobne.
Doslov
Pri opekaní plátkov citróna môžete trochu zaimprovizovať a opiecť napríklad pár lístkov šalvie alebo len pár strúčikov cesnaku.